Miriam Borgermans

Vrijheid is altijd belangrijk geweest voor Miriam Borgermans. Daarom sprong ze ooit uit vliegtuigen en zwom ze in wilde bergrivieren. Tijdens haar studie bio-ingenieur droomde ze ervan dat ze later door woeste, romantische wouden zou gaan dwalen, en een soort Thoreau-achtig bestaan in een houten hut zou leiden. Maar onverhoeds belandde ze in de hallucinante wereld van grootbanken. Door ervaring wijs geworden besloot ze om alleen nog haar eigen verbeelding te onderzoeken. Nu woont ze met haar man en twee dochters in Kalmthout, waar de heide ruig is en de stad nabij. Miriams slogan is ‘I always wander through the landscapes of my imagination’. Het liefst volgt ze dan de verborgen stoffige paadjes, zich steeds afvragend wat er achter de volgende berg ligt.
Miriam oogst veel lof voor haar Slaves-serie – een groots verhaal over macht, onmacht en de vraag of slavernij ook ‘innerlijk’ kan zijn.
Anderzijds heeft ze ook een rebelse kant, die de ruimte krijgt in de serie voorleesverhaaltjes die voor jongere kinderen – over Annabelleke, het allerstoutste kindje ter wereld.

In 2019 verschenen het vijfde deel van de Slaves-serie, Raven 3, en de Annabelleke-verhaaltjesbundel Annabelleke stouter dan ooit.
Lees meer op https://www.borgermans.be/