Patrick Berkhof

Patrick Berkhof is de auteur en bedenker van de fantasiewereld van Dizary. In 2016 debuteerde hij met Dizary – Het Levende Systeem. Sindsdien zijn er vier boeken van zijn hand verschenen. Zoals Demonen van Myradé en de verhalen van Jalvin. Ook publiceerde hij voor andere uitgevers diverse korte SF- en fantasyverhalen. In het dagelijks leven is Patrick design engineer en helpt hij mee aan science fiction-achtige projecten zoals de ontwikkeling van robots en drones.

Zijn project Dizary is een uniek project dat opengesteld is voor gastauteurs, kunstenaars en spellenmakers. Er zijn inmiddels 7 boeken verschenen. Zo schreef Johan Klein Haneveld de novelle Acmala, Jasper Polane schreef Panda en het zwarte Dat en Marieke Frankema schreef de Zielenlezer van Turion. Vanaf het begin wist Patrick dat zijn bedachte wereld van Dizary meer zou gaan worden dan alleen een boek. De wereld is inmiddels aangevuld met illustraties, 3D prints en binnenkort ook een spel. Het project zal worden ingezet voor een mooi doel: mensen helpen de verbeeldingskracht te versterken. Want met verbeeldingskracht ga je vooruit.

De wereld van Dizary is een groot labyrint waarin diverse fantasyverhalen afspelen. Elk verhaal is afzonderlijk te lezen, maar ze hebben altijd een link met elkaar. Als je meerdere boeken van Dizary leest, dan ontdek je ook het grotere plaatje. Patrick begon in 2016 met zijn boek Dizary – Het levende systeem. Dit is een mooie introductie tot de verhaalwereld. In dit verhaal ontmoeten zes vreemden elkaar bij een vredesgilde. Ze hebben allemaal zo hun geheimen en toch ook iets gemeen: een magisch strafteken op hun hand. Ze krijgen zeven dagen de tijd om een goede daad te verrichten, anders sterven ze.