Pen Stewart

Pen Stewart (Gent, 7 april 1977) is fantasy-, scifi- en YA-auteur, kunstschilder, redacteur en spreker. In 2015 verschenen twee verhalenbundels: ‘Nanokanaries en olifantenhersenen’, en ‘Tijd M.A.N.Chine’. In 2016 verscheen ‘Opgejaagd’ een gothic horrorverhaal in de ‘splinters-reeks’ van uitgeverij Quasis,  in 2017 gevolgd door haar eerste, in kleur geïllustreerde, fantasyroman ‘Wintercode’. In 2020 verscheen ‘Onderuniversum’, een dystopische toekomstroman.

Dankzij ‘Wintercode’ werd Pen de eerste fantasyauteur in Vlaanderen en Nederland die een beurs kreeg van Literatuur Vlaanderen voor een episch fantasyboek.

Ze richtte als schrijfdocent de eerste fantasyschrijfopleiding in Vlaanderen op, via ‘Creatief Schrijven’ in Antwerpen.  Ze werkte mee aan diverse verhalenbundels, en werd genomineerd op heel wat Vlaamse en Nederlandse genreschrijfwedstrijden. In 2013 won ze de feniksprijs op de Harland Awards. Pen is tevens de oprichter van ‘Artistic Chapters by Pen Stewart’. Je kunt er terecht voor schrijfcoaching, leescoaching (secundair onderwijs), proeflezen, workshops en redactie. Ben je leerkracht of bibliothecaris, dan kan je auteurslezingen boeken op auteurslezingen.be met subsidie van Literatuur Vlaanderen of via De schrijverscentrale in Nederland. Pen geeft ook langdurige schrijftrajecten i.h.k.v. leesbevordering voor scholen en ondersteunt de school met het uitzoeken van de financieringsmogelijkheden.

Via het Buckminster college- project van de Vrije Universiteit Brussel is ze “Praeceptrix Phantasiae,” en zal ze vanaf het schooljaar 23′-24′ fantasy schrijven geven aan hoogbegaafde jongeren.