Gast: Marjo Heijkoop

Marjo Heijkoop (Johanne Lime) is geboren op 29 september 1956. Op 1 november 2011 besloot ze van haar passie voor schrijven de grootste prioriteit te maken. Daarnaast maakt ze soms digitale tekeningen voor haar blogs of de kaften van haar e-books. Ze houdt ook een bullet journal bij, speelt games, leest boeken, recenseert en kijkt naar films. Haar lievelingsgenre om te lezen en te schrijven is sciencefiction/fantasy.
Website Johanna Lime: https://johannalime.com
Boekenwebsite: https://boekenvanjohannalime.com

Schrijven als Johanna Lime
Johanna Lime werd als idee geboren op 1 november 2011 in Sliedrecht. Zij was het pseudoniem van Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein samen. De naam Lime komt voort uit de gezamenlijke familienaam van moeders zijde: Kalkman (Kalk=Lime). Johanna is de naam van onze oma, Dinie’s zus Joke en is de tweede doopnaam van Marjo, dus een naam die in de familie geworteld is. Samen met Dinie Boudestein heeft Marjo Heijkoop sinds hun tienerjaren gewerkt aan het bouwen van een verbeeldingswereld Eibor Risoklany, die in hun boeken bij Zilverbron is uitgewerkt in de koninkrijken Laskoro en Berinyi in Taurus en Monoceros. Met de volgende trilogie breidt dit heelal zich verder uit, o.a. naar Gemini. Voor de vele korte verhalen die bijna allemaal hebben meegedaan aan Nederlandstalige verhalenwedstrijden in ons genre, hebben Marjo en Dinie steeds weer een nieuwe wereldbouw bedacht, met nieuwe personages. Alleen bij de Verhalen van Eibor Risoklany is er een verband tussen hun korte verhalen en romans. De twaalfde Saturnusmaan is in zoverre anders van de rest doordat dit autobiografisch is, toch komen hier ook aliens in voor. Sinds Dinie op 23 december 2018 aan kanker overleed, schrijft Marjo alleen verder als Johanna Lime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *