Gast: Sonja Boschman

Sonja (1988) is in 2015 afgestudeerd als Egyptoloog, een academisch traject dat ze afwisselde met het schrijven van avonturenromans gesitueerd in het oude Egypte. Ze houdt echter evenveel van de toekomst als ze verzot is op het verleden. In haar schrijven combineert ze dan ook de genres science fiction en historische fictie/fantasy met haar ervaring als geschiedkundige en haar voorliefde voor (dode) talen. Dit levert niet alleen verhalen met een academische knipoog op, maar zorgt daarnaast voor meer woordgrappen dan wellicht gezond is.

Het zal geen verrassing zijn dat het merendeel van haar huidige projecten zich of in het oude Egypte afspelen, of daar zijdelings wat mee te maken hebben – van een voortzetting van de Oud Egyptische mythologische tradities in romanvorm tot een letterlijke mix-up van SF werelden en het hof van Amenhotep III die ze samen met Marleen Oosterbaan schrijft. Het zal evenmin onverwacht zijn dat haar bijdragen op HSFCon gaan over hoe de geschiedenis een rijke bron van inspiratie kan zijn niet alleen in fantasy, maar juist ook in science fiction. Immers: the past does not repeat itself, but it rhymes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *