Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher werd in 1979 geboren in Twente en is daar eigenlijk altijd gebleven. Ze woont met Björn in een huis uit 1902 en ze delen een passie voor geschiedenis, reizen en avontuur. Ze fietsten samen van de westkust van Engeland naar de oostkust (tentje achterop), langs Hadrian’s Wall, deden
een roadtrip door het zuidwesten van Amerika en kampeerden bij watervallen in IJsland. In haar eentje bezocht ze jaren geleden de Lakota Indianen. Een ding hebben al die reizen met elkaar gemeen: Kim komt altijd boordevol inspiratie terug.
 
Verhalen schrijven is Kims passie en fantasy een geweldig middel om de wereld om haar heen te onderzoeken. Ze schuwt geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen speelt. Het is niet voor niets dat Kims verhalen bekend staan om de personages die niet ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. Haar boeken hebben naast vaart en
spanning ook diepgang en gevoel.
 
Nadat Kim in 2010 Liliths wereld introduceerde, liet die haar niet meer los. In haar verhalen is ze net zo nieuwsgierig naar de wereld als in het echt. Wat ligt er achter die bergkam? Hoe heeft deze cultuur zich ontwikkeld tot hoe die nu is? Iedere vraag die Kim zichzelf stelt, levert een nieuw verhaal op. En ze belooft je nu alvast: er is nog veel meer te vertellen.

Kims meest recente werk is de Vertellingen van de Ondergang: een vijfdelige fantasy serie met een duister randje. Haar boeken worden vertaald in het Engels.

Foto credit Nera-K Fotografie