Peter Schaap

Peter Schaap werd geboren op 24 oktober 1946 in Groningen, waar hij opgroeide en tot 1978 woonde. Na een aantal jaren in het gehucht de Poffert te hebben gewoond met vrouw Claire en dochter Danja volgde de verhuizing naar Roden, waar zijn zoon Dorian werd geboren (die overigens al 2x aan de Paul Harlandprijs heeft meegedaan en in de top 20 belandde. Maar wat niet is kan komen.)

Peter stond een aantal jaren als schoolmeester voor de klas, waarna de overstap naar de muziek volgde met liedjes als DE HOGE HEREN VAN HET DORP, ADEM MIJN ADEM en VLIEGEN ALS EEN VOGEL, die op de hitlijsten belandden in de jaren 70. Peter maakt nog steeds muziek en werkt nu aan een nieuwe EP.

Verlangen naar het grotere literaire werk in het Fantastische en het geschiedenisgenre leidde tot de productie en publicatie van een kleine 40 romans en jeugdboeken, waarbij de eerste fantasyroman, gepubliceerd bij uitgeverij Meulenhoff, getiteld DE SCHRIJVENAAR VAN THYLL, in Boedapest een EUROCONAWARD opleverde.

De meest recente producties zijn de fantasyroman DE HELDEN VAN SIDIAN en de sciencefiction thriller CHESNEK bv. Beide uitgegeven door uitgeverij Zilverspoor. Binnenkort komt zijn nieuwste roman met de titel ZAM DE FIKSER uit.

Naast schrijven doet Peter ook fanatiek aan het maken van stenen werktuigen en hij noemt zichzelf vanwege het bereikte niveau een steensmid. Verder heeft hij jarenlang gebouwd aan een complete ruïnestad in minuscule schaal op Egyptische grondslag (zie de foto boven zijn facebooksite), waarin zijn geest al sinds zijn kinderjaren blijft vertoeven. Dit laatste beschouwt hij als zijn levenswerk.

Sinds 1980 en de eerste Hillcon in Rotterdam was Peter aanwezig op een na alle NCSF-conventies in Nederland, tot nu toe samen met zijn broer Theo, die net zo enthousiast van het genre genoot als hij. Theo overleed in december 2020.

Af en toe neemt Peter zijn gitaar mee om zijn liedjes te spelen en wat te filken met komische sf-teksten. Meer informatie vind je op zijn homepage www.peterschaap.nl.