Gast: Frank van Dongen

Zolang Frank zich kan herinneren, is hij al bezig met het bedenken van verhalen en het maken van dingen. Als kind maakte hij spellen die zo ingewikkeld waren dat er nooit een winnaar kon zijn. Hij schilderde en tekende exotische en dystopische landschappen naar voorbeeld van Don Lawrence en Frank Frazetta. Hij schreef verhalen over avonturen op vreemde planeten die nooit eindigden, omdat er te veel gebeurde. 

Frank is altijd gefascineerd geweest door fossielen. Hij ziet fossielen als vensters op de geschiedenis van het leven op Aarde, een verhaal dat nog steeds bijna even ondoorgrondelijk en vreemd is als het verhaal van de toekomst van het leven op Aarde, en daarbuiten.

Een grote inspiratiebron voor de auteur zijn boeken en films waarin de mens op reis gaat naar andere werelden. De belofte dat de mens in de nabije toekomst verre en vreemde werelden gaat verkennen, geeft het leven een wonderbaarlijke extra dimensie en diepgang. In 1969, Frank was toen vijf jaar oud, zag hij deze ‘droom’ met eigen ogen gebeuren op een kleine zwart-wit televisie. De eerste mens zette voet op de maan.

Na zijn schooltijd in Dordrecht is Frank evolutiebiologie en paleontologie gaan studeren in Utrecht. Hij ging werken in de farmaceutische en biotech industrie. Naast zijn werk is hij altijd aan het creëren: schilderen, meubels maken en vooral schrijven. Sinds 2016 heeft Frank dagelijks aan de SF-reeks Ontdekking van de mens gewerkt.

Als er één woord is dat de auteur typeert, dan is het creëren. Uit het niets, iets maken. En dat iets moet vooral anders en intrigerend zijn, spannend en mysterieus, avontuurlijk en onvoorspelbaar. 

Frank heeft drie dochters en woont met zijn echtgenote Diana in de bossen van Almere-Hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *