Gast: George van Hal

George van Hal (1980) is sterrenkundige van opleiding en wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Daar schrijft hij voornamelijk over sterrenkunde, natuurkunde en ruimtevaart, onderwerpen waarover hij inmiddels ook zeven populairwetenschappelijke boeken heeft gepubliceerd. 

Naast schrijven over wetenschappelijke doorbraken – denk aan alles van elementaire deeltjes tot de mysteriën van de diepe kosmos – duikt hij ook regelmatig in de ware wetenschap achter sciencefictionverhalen. Want of het nu gaat om reizen door de tijd, de ontwikkeling van intelligente robots, de zoektocht naar buitenaards leven of zelfs om superhelden en zombies: achter zulke thema’s uit Hollywoodfilms en sciencefictionboeken schuilt vaak intrigerende échte wetenschap.

Daarover vulde hij dik een jaar een vaste rubriek in de krant, maakte er meerdere videocolumns over voor televisieprogramma Atlas op NPO2 en publiceerde er twee boeken over: ‘Robots, aliens en popcorn (Atlas Contact, 2015) en ‘Van lightsaber tot tijdmachine’, dat in mei verschijnt bij uitgeverij Nieuwezijds. Tot slot geeft hij over wetenschap en sciencefiction regelmatig publiekslezingen, door het hele land (en in Vlaanderen), en van wetenschapsfestivals en schouwburgzalen tot in de buurtbioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *